La proposta de l'equip de govern de CiU, amb el suport d'ERC, de renunciar a reduir l'any que ve el 30% més els valors cadastrals no és compartida ni per la Cambra de la Propietat ni per la Cambra de Comerç.

Jordi Carreras, secretari gerent de la Cambra de la Propietat Immobiliària de Manresa i el Bages, creu que els valors cadastrals continuen suficientment desmarxats a Manresa després de la rebaixa del 27% el 2014 i del 29% el 2015 perquè hi hagi encara "prou marge" per reduir-los el 30%.

Encara més, explica que "ni abaixant el 30% més" la ciutat tornaria als valors de l'any 2007.

Pere Casals, president de la Cambra de Comerç, creu que "el bon munt de litigis que hi ha al jutjat" de ciutadans que no estan d'acord amb l'import de l'impost de plusvàlues que han de pagar -quan han de fer una compravenda- és un indicatiu que hi ha propietaris que consideren que els valors cadastrals lesionen els seus drets.

Casals posa dues condicions perquè la decisió de CiU i ERC de mantenir els valors cadastrals actuals i no reduir-los el 30% més tingui el seu suport.

La primera, que la Gerència del Cadastre tingui en compte les aportacions que fan a la comissió mixta creada quan es va decidir renunciar a fer una nova revisió de valors cadastrals, però es va accedir a fer "un ajustament fi" per sectors.