Jordi Montaña i Matosas (Barcelona 1949), rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya des del 2010, serà el pregoner de la propera festa major, un acte que se celebrarà al saló de sessions de l'ajuntament de Manresa el dissabte 29 d'agost.

La tria de Jordi Montaña subratlla l'important paper de la universitat en el desenvolupament local, en coincidència, enguany, amb la celebració del 25è aniversari de la Fundació Universitària del Bages. A més a més, és també una plataforma per posar de manifest la importància de la formació i la relació entre alumnat i professorat, seguint el lema "Qualitat acadèmica, qualitat humana", de la Universitat Central de Catalunya.

Jordi Montaña, catedràtic de la Universitat Ramon Llull i professor ordinari d'ESADE, és doctor en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, màster en Direcció i Administració d'Empreses per ESADE i enginyer industrial per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona.

Ha estat professor visitant en universitats de París, Manchester, Koblenz (Alemanya), Suïssa, Copenhaguen i Milà. Ha fet docència en universitats de Managua, San Salvador, i Medellín; a més de Delhi, Bombai, Calcuta i altres ciutats de l'Índia. Ha estat el primer director de programes d'estudis superiors a Cuba i Londres.

En el seu vessant professional ha estat vinculat des de sempre al món del disseny industrial aplicat, que ha fet compatible amb temes de consultoria en estratègies de màrqueting, innovació, desenvolupament de productes, gestió del disseny i gestió de la marca corporativa en l'àmbit d'empreses i institucions públiques i privades. Ha realitzat tasques professionals i de consultoria en empreses i institucions a nivell internacional.