CCOO, el Col·legi d'Advocats i la federació de barris s'han afegit a la petició feta per les cambres de comerç i de la propietat a l'Ajuntament de Manresa perquè no renunciï a abaixar el 30% més els valors cadastrals.

Consideren que la reducció tindria repercussions beneficioses per als ciutadans no només pel que fa al pagament d'IBI, sinó també de plusvàlua, transmissions patrimonials i successions.

El secretari general de CCOO a la Catalunya Central, Lluís Vidal Sixto, s'ha mostrat convençut que "cal fer la rebaixa i buscar la forma de compensar el forat que es generarà en els ingressos de l'IBI".

Sixto ha defensat l'abaratiment de l'IBI i d'altres impostos que portaria la reducció de valors cadastrals. Pel que fa a l'IBI, ha explicat que si es fa la rebaixa del 30%, encara que l'Ajuntament posi el coeficient regulador al màxim, hi haurà una minva de la recaptació perquè no hi ha marge per apujar el coeficient tant com per compensar el 30% de reducció. El tipus impositiu està actualment al 0,791% i el màxim és de l'1,11%.

Sixto adverteix que "és evident que renunciar a reduir el 30% més els valors cadastrals tindrà una repercussió negativa per als ciutadans". Com la resta d'entitats crítiques no combrega amb l'argumentació de l'Ajuntament que repercutiria negativament sobre el patrimoni dels ciutadans, "perquè això no seria així per a la majoria de la gent", diu.