Manresa no serà una de les ciutats que l'any que ve rebaixarà el 30% més els valors cadastrals que la revisió del 2007 va quadruplicar.

CiU i ERC ??-que sumen 15 dels 25 regidors- van votar a favor de renunciar a l'aplicació del coeficient d'actualització dels valors cadastrals previst per al 2016, que suposaria una reducció del 30% que s'afegiria al 27% del 2014 i el 29% del 2015.

El grup municipal de Ciutadans hi va votar en contra i CUP, PSC i Democràcia Municipal es van abstenir. La decisió es va prendre malgrat les peticions fetes públiques mitjançant aquest diari pel sindicat CCOO, el Col·legi d'Advocats, la Federació de Barris i la Cambra de la Propietat.

El regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala (CiU), va explicar que la postura de l'equip de govern es basa en un estudi elaborat pel propi Ajuntament de transaccions immobiliàries que mostraria que els valors cadastrals actuals ja es troben aproximadament a un 50% dels preus de mercat.

Com que l'oferta del ministeri d'Hisenda només donava dues possibilitats -introduir una rebaixa lineal del 30% o no tocar els valors actuals- CiU i ERC han considerat més adequat mantenir-los.

Nova possibilitat el 2017

El regidor d'Hisenda va aclarir que la renúncia a reduir-los el 2016 no implica que l'any 2017, si hi hagués una nova rebaixa lineal, l'Ajuntament no s'hi pugui acollir.

Per part d'ERC, Jaume Torras va explicar que, emmarcat en l'acord d'investidura i governabilitat signat per les dues forces, Esquerra donava un "vot de confiança" a Convergència en aquest tema per tal de mantenir "l'equilibri financer" de l'Ajuntament.