La diputada igualadina Alba Vergés figura en la vuitena plaça de la llista de noms que proposa ERC per a la candidatura Junts pel sí, que presenta conjuntament amb CDC i les entitats ANC i Òmnium. I la santvicentina Adriana Delgado, en el número 13. Pendents encara de com s'acabi de confeccionar la llista definitiva d'aquesta nova proposta electoral, fonts d'ERC han assegurat que en ambdós casos poden tenir possibilitats de ser diputades en la propera legislatura, oimés tenint en compte que la candidatura final es pot veure modificada pel respecte a la igualtat de gènere, condició que podria fer pujar les polítiques proposades des de les comarques de la nostra zona.

També de la Catalunya central també hi ha l'actual número 2 del partit, la vigatana Marta Rovira, que continuarà com a mà dreta d'Oriol Junqueras en els propers mesos.

Quan s'hagi confeccionat definitivament la llista conjunta, amb la incorporació de diferents persones independents i dels candidats que proposa CDC, Vergés cauria cap al número 25, segons la situació actual, i Delgado, cap al 35. Rovira, Vergés i Delgado entrarien a la Cambra catalana si Junts pel Sí té un resultat similar a la suma del que van tenir en l'última convocatòria a les urnes, CIU (26 per la província de Barcelona i 50 en el total) i ERC (12 per la província de Barcelona, i 21 en total). A la llista de Barcelona també hi haurà, en llocs més endarrerits, el representant del Moianès, Salvador Tresserra (lloc 24 de la proposta d'ERC) i Carme Bertral, del Bages, (lloc 31 de la proposta d'ERC).

Un altre dels polítics d'ERC que té moltes possibilitats de seure a la cambra catalana és l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, que és el número 4 de la llista que aporta ERC per a la candidatura conjunta amb CDC de les terres de Lleida. El 2012, entre CIU i ERC van sumar 13 diputats a Lleida (8 i 3). Rodríguez podria figurar al voltant del número 10-12 per aquesta demarcació en la futura llista conjunta.