Aigües de Manresa està executant els treballs per a la connexió del sector del Guix al sistema de sanejament de Sant Fruitós de Bages.

Amb motiu d'aquests treballs s'ha hagut de tallar al trànsit el camí del Juncà a la confluència amb el carrer Ter, al barri del Guix. És previst fer la posada en marxa de la connexió en fase de proves la darrera setmana de setembre.

D'aquesta forma les aigües fecals del barri del Guix deixaran d'anar a parar directament al riu sense depurar, com ha passat fins ara.

El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar en la sessió plenària celebrada el maig de l'any passat ratificar l'acord pres en junta de govern per a l'aprovació inicial del projecte constructiu, valorat en 140.000 euros.

La realització de l'obra va comportar l'expropiació forçosa de terrenys. D'aquesta manera es fa un nou pas endavant en una previsió d'obres del sistema de sanejament de la ciutat que l'Ajuntament va fer públic el 2008.

De fet, a final del 2014 dos mil tres-cents manresans havien de deixar d'enviar els seus residus fecals directament al riu sense depurar per l'execució de cinc actuacions diferents de connexió a la xarxa de clavegueram.