L´alcalde de Manresa, Valentí junyent, i la directora del Museu de la Tècnica de Manresa, Alba Subirana, han recollit aquest dilluns 27 de juliol el distintiu de garantia de qualitat ambiental, lliurat per la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, Maria Assumpta Farran.

El distintiu de garantia de qualitat ambiental és un sistema d'etiquetatge ecològic de productes i serveis amb el qual es pretén fomentar el disseny, la producció, la comercialització, l'ús i el consum de productes que tenen una qualitat ambiental que va més enllà de l'establerta per la normativa vigent.

En la categoria d´equipaments culturals, el distintiu té com a principal finalitat promoure i reconèixer l´ecoeficiència i la sostenibilitat en la planificació, projecció i gestió dels equipaments culturals. Es tracta de minimitzar els impactes ambientals i fomentar el desenvolupament sostenible més enllà dels requisits derivats del compliment de la normativa vigent i facilitar als responsables i gestors d´aquests equipaments la recopilació de dades que els permetin conèixer l´estat del seu equipament i millorar-ne la gestió.

Aquest distintiu també ha estat lliurat a tres museus més, que, com el Museu de la Tècnica de Manresa, formen part del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), una xarxa de 26 centres museístics independents i singulars que expliquen els processos productius industrials al territori català: el mNACTEC, el Museu del Suro de Palafrugell i l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries.

D'aquesta manera, ja són 6 els museus del mNACTEC que han rebut la distinció, ja que al 2014 l´havien obtingut el Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig i el Museu de les Mines de Cercs. A més, el mNACTEC és el primer museu nacional en obtenir aquesta certificació de qualitat ambiental que atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya