Navarrete és una població de la Rioja de 3.000 habitants. Sant Ignasi hi va viure quatre anys abans de la seva conversió, quan era un militar al servei del duc de Nájera. Forma part del camí ignasià, i és un dels pocs llocs on coincideix amb el de Sant Jaume.

L'onada de devoció ignasiana ha fet que a partir d'ara una imatge de Sant Ignasi es pugui venerar a l'església de la població. La talla la va cedir a la parròquia del poble la Cova de Manresa. Es va restaurar i el cap de setmana passat es va celebrar la missa de benedicció. A partir d'ara la imatge estarà exposada al culte en un dels laterals de l'església de l'Assumpció de Maria del poble, un edifici del segle XVI. El mossèn de Navarrete, Armando Lasanta, ha explicat a Regió7 que la idea de venerar Sant Ignasi va sorgir quan van començar a passar pelegrins que feien el camí ignasià pel poble. "Més que comprar una imatge nova, a nosaltres ens interessava que ens la cedís la Cova de Manresa perquè era més atractiu que provingués d'un lloc emblemàtic" .

Lasanta va ser a Manresa a final de l'any passat i es va concretar la donació.

Ara el pelegrí que passi pel poble sabrà que pot venerar i contemplar la imatge". Lasanta ha comentat que té la intenció de tornar alguna dia a Manresa. La idea seria tornar-hi "amb gent del poble en pelegrinatge i mantenir el contacte entre Navarrete i Manresa".