El divendres 28 i el dissabte 29 d'agost la festa major estrenarà cloenda a la zona esportiva del Congost fins que es faci de dia. És una de les novetats del programa d'enguany, presentat ahir.

Joan Calmet, regidor de Cultura i Turisme, no va amagar que un dels objectius de la nova proposta és aconseguir que, acabada l'oferta festiva i musical al centre històric, on es concentra, el públic no s'hi quedi sinó que marxi al Congost. A això s'afegeix la contractació de més seguretat privada (entre 4 i 5 persones més) per controlar millor el flux massiu de públic. Ambdues novetats han estat possible gràcies a l'increment del pressupost en uns 12.000 euros respecte del 2014, va anunciar. Una part també es destinarà a més cabines sanitàries i neteja.

Calmet va presentar el programa festiu amb Olga Sánchez, regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil i Mobilitat; Joan Orriols, coordinador de l'Associació Manresa de Festa, i Salva Racero, cantant de Lax'n'Busto, grup que protagonitza el concert estrella d'aquesta edició de la festa.

El regidor va explicar que un dels problemes de la festa és que, acabada l'oferta programada, "la gent es demana 'i ara què fem?'". Va comentar que n'hi ha que marxen cap a casa, però que "una part important es queda voltant" i que això genera "una problemàtica" en el sentit que afavoreix l'incivisme. Fruit de la taula de diàleg sobre incivisme amb veïns del centre històric per tractar aquest tema en va sorgir la idea de programar al Congost (al camp de futbol de terra) dues nits de disco mòbil (el divendres 28 i el dissabte 29, a partir de la 1 de la matinada i "fins que surti el sol"), i oferir, a més, un bus llançadora amb freqüència de pas cada 20 minuts que farà el trajecte de la parada de la plaça de Valldaura fins al Congost entre la 1 i les 6.20 de la matinada.