Des d'aquest cap de setmana, els vianants ja poden tornar a creuar el Pont Vell de Manresa, que estava tancat des de feia quatre mesos. Un cop a l'altra banda del riu, poden prosseguir la ruta per un nou itinerari que, per primer cop, ressegueix el Cardener des del costat de la carretera de la Renfe. Es tracta d'una passera metàl·lica que uneix l'històric pont medieval amb l'estació de tren, i que també permet l'accés a peu amb seguretat fins al barri de la Guia. La passarel·la es va obrir divendres i aquest cap de setmana ha estat trepitjada per un bon nombre vianants, aficionats a la fotografia i corredors.

L'actuació suposa també una millora de la connectivitat de la ciutat amb el Camí Ignasià i forma part de les actuacions qeu tenen per objectiu millorar els itineraris i infraestructures de al ciutat de cara al projecte Manresa 2022, quan es commemoraran els 500 anys de l'estada de Sant Ignasi de Loiola a la capital bagenca.

La passera surt del Pont Vell, ressegueix per un costat la carretera de la Renfe i finalitza a l'altura de l'aparcament asfaltat de l'estació. Just allà, s'ha pintat a sobre de l'asfalt una zona de pas de vianants per poder creuar la via. Un cop a l'altra banda de la carretera, es poden triar dues opcions: entrar al pàrquing de la Renfe o continuar a peu un itinerari dibuixat al costat de la carretera de la Guia, si es vol accedir a aquest barri. Per primera vegada, els veïns del nucli poden accedir a peu fins a la ciutat en condicions de seguretat.