Avui comença el viatge. Però no serà de relax. La finalitat no és desconnectar, sinó precisament ajudar els qui més ho necessiten. Els membres de l´ONG de Manresa Un lápiz, un dibujo comencen avui un recorregut de 3.500 quilòmetres que els portarà fins a la ciutat de Nouadhibou, situada a Mauritània, amb l´objectiu de portar material escolar per als joves de l'orfenat Nourricerie Aichetou Diallo.

És el darrer tram d´un projecte ambiciós. Aquesta ONG fa tres anys que treballa i desenvolupa projectes per als nois d´aquest centre. Aquest any han tornat a recollir material escolar per als joves que viuen a l´orfenat de Mauritània. «A part de rebre l´ajut de persones, també ens ha cedit material diverses empreses que ens han ajudat a fer realitat aquest projecte», explica Josep Antoni Fernández, membre de l´ONG. S´ha arribat a recollir fins a 900 quilos de material escolar. «A més, portem joguines i roba que ens ha donat gent anònima», afegeix.

Fer el recorregut no serà fàcil, l´itinerari que se seguirà té 3.500 quilòmetres i travessa tota la península, el Marroc i tot el Sàhara Occidental fins arribar a Mauritània. «La intenció és fer tot el recorregut en quatre dies», afirma Fernández. En la caravana solidària que surt avui de Manresa hi aniran set persones. El viatge es farà amb cotxes que s´han cedit solidàriament i que un taller de Santa Maria d´Oló i un altre de Sant Joan de Vilatorrada han posat a punt de forma gratuïta. «La intenció és, un cop allà, vendre els cotxes per ajudar econòmicament aquest orfenat», afirma l´integrant de l´ONG.

«La caravana està finançada per donatius de gent del carrer perquè no acceptem diners d'entitats bancàries o de la administració pública perquè els considerem en gran part culpables de la situació de milions de nens arreu del món», opina. Com a projecte de futur tenen pensat construir un alberg al costat de l´orfenat.