Des que el dia 27 de juny es va posar en marxa el menjador social les Escodines a Manresa els voluntaris de La Caixa de la Catalunya Central, al costat d'altres de diversa procedència, han ajudat a servir més de 2.450 berenars-sopars i han atès més de 60 nens i nenes en risc d'exclusió social.

Es tracta de menors que durant l'estiu ja no disposen de beques de menjador per la finalització del període escolar. Gràcies a aquesta iniciativa de l'Associació de Veïns de les Escodines en col·laboració amb la Fundació Rosa Oriol, l'Ajuntament de Manresa i l'Obra Social La Caixa, aquests menors d'entre 3 i 14 anys "no solament tenen un nutritiu berenar-sopar, sinó que a més se'ls brinda l'oportunitat de gaudir d'activitats lúdiques", explica el president de l'Associació de Voluntaris de La Caixa de la Catalunya Central, Josep Sanfeliu.

El berenar-sopar consta d'un entrepà, fruita, iogurt, llet i galetes, i es reparteix de dilluns a divendres, dia en el qual se'ls lliura un parell de menús per al cap de setmana. "A això s'afegeix els que es distribueixen a famílies que tenen nens menors de 3 anys, i també a adolescents (germans dels participants) que per vergonya no assisteixen al menjador social", assenyala la presidenta de l'Associació de Veïns les Escodines, Carme Carrió.

Pel que fa a l'oci, els menors participen en activitats musicals, manualitats, dansa, biblioteca, pintura i jocs a l'aire lliure.