Manresa serà el referent de les empreses públiques d'aigües de Catalunya quan en el darrer trimestre de l'any es faci efectiu el trasllat a la capital del Bages de la seu del Consorci per a la Gestió Integral d'Aigües de Catalunya .

L'Ajuntament ha donat el vistiplau a la modificació dels estatuts del consorci per tal d'oficialitzar el canvi de seu, que actualment és al carrer del Comte d'Urgell, 282, de Barcelona.

L'Ajuntament integrarà dintre de la seva estructura aquest ens des del punt de vista pressupostari, de control i fiscalització, de la mateixa manera que ja aixopluga altres consorcis.

El regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala, ha explicat que la junta rectora del consorci ha introduït modificacions en els estatuts, entre les quals hi ha que "el domicili de l'ens es traslladarà a la ciutat de Manresa l'últim trimestre d'enguany".

Segons Sala, malgrat que la seu social sigui a la capital del Bages, les reunions de la junta rectora es continuaran fent a Barcelona per facilitar els desplaçaments dels altres membres del consorci, "però l'equip tècnic i de gestió sí que estarà ubicat a Manresa".

El Consorci per a la Gestió Integral d'Aigües de Catalunya és una entitat pública de base associativa i caràcter local que agrupa ajuntaments implicats directament en el cicle integral de l'aigua i el medi ambient a través de les seves empreses municipals.

Els ajuntaments i altres ens consorciats són de Manresa, Arenys de Munt, Campdevànol, Camprodon, el Prat de Llobregat, Figaró-Montmany, Llanars, Mataró, Montornès del Vallès, Olost, Reus, Sant Bartomeu del Grau, Tremp, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.