Fins aquesta setmana, el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa ha rebut 136 al·legacions, segons ha pogut saber aquest diari. Si bé inicialment, el termini havia de finalitzar el 7 de juliol passat, l'Ajuntament va decidir ampliar el període fins al 30 de setembre.

En el ple municipal del dia 19 de març passat es va fer l'aprovació inicial del document del POUM. Completada aquesta part, s'obria un període de tres mesos -el doble del termini mínim que estableix la llei- per rebre al·legacions a partir de la publicació de l'aprovació inicial en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, que es va produir el 7 d'abril. El termini fixat, però, no va satisfer tothom. La UBIC i la Cambra de Comerç van demanar allargar-lo. El 3 de juliol l'Ajuntament va anunciar que l'ajornava fins al 30 de setembre. En gairebé quatre mesos ha rebut les esmentades 136 al·legacions.

El pla vigent, el de l'any 1997, que és el que ha de rellevar el nou, va trigar més de cinc anys a superar totes les fases. En la fase que es troba l'actual, va rebre les al·legacions de quinze col·lectius.

Recollides i resoltes les al·legacions amb la seva incorporació, o no, al pla, el pas següent consistirà a portar el document que en resulti al ple municipal per fer-ne l'aprovació provisional. Superada aquesta tercera fase, s'enviarà a la Comissió territorial d'Urbanisme de la Generalitat perquè aquesta l'aprovi de manera definitiva. En aquesta fase en concret, el pla del 1997 va haver d'introduir un centenar de canvis proposats per la direcció general d'Urbanisme.