d

e les paraules als fets. L'inici de la construcció de la plaça arribarà 1 any després que se celebrés a l'Ajuntament de Manresa la culminació de l'Any Dr. Simeó Selga i Ubach (1914-2010), el pediatre manresà, amb un homenatge en tota regla de la ciutat al seu enyorat metge.

En un saló de sessions presidit per l'alcalde, Valentí Junyent, i ple de representants dels camps de la política i la sanitat, tampoc no hi van faltar els ciutadans que van utilitzar l'acte com un pont per retrobar-se amb vells records viscuts amb el metge, regidor, diputat, activista, mestre, estudiós...

Justament va ser en aquell acte, el 25 de setembre de l'any passat, quan es va exposar per primer cop l'avantprojecte de la plaça que la ciutat dedicarà -al costat de l'institut Lluís de Peguera del qual Selga va ser el primer alumne matriculat- a una figura que ha arribat a transcendir la medicina.

El glossador de la figura de Selga va ser l'acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya Lluís Guerrero, que va oferir claus per entendre una de les trajectòries professionals i cíviques més respectades, i que va tenir com a detonant la pèrdua de la mare, que va estar cinc anys malalta de tuberculosi. Ell tenia 10 anys.