Al Museu Comarcal de Manresa, en dos magatzems amb entrada pel claustre, hi ha guardats centenars d'elements del patrimoni manresà; la majoria, de les esglésies de Sant Pere Màrtir i del Carme, enderrocades durant la guerra civil. Una quinzena s'exhibiran en el nou Centre d'Interpretació Espai Manresa 1522, que ocuparà la sala del teatre Conservatori on hi havia El Galliner i companyia. S'ha d'adequar i museïtzar per tenir-la enllestida a final d'any.

Cinc àbacs, dos capitells, un escut heràldic i un medalló de l'església de Sant Pere Màrtir; i dos capitells, un escut heràldic i dues claus de volta del Carme. Són les peces que les restauradores-conservadores Violant Bonet i Judit Birosta han deixat a punt per exposar. Totes són del segle XIV. La relació dels dos temples amb sant Ignasi, de qui el 2022 es commemoraran 500 anys de la seva arribada a la capital del Bages, és que estaven dempeus durant la seva estada d'onze mesos a Manresa (1522-23), igual que el convent dels Dominics o Predicadors, ensorrat per fer-hi el teatre Conservatori.

A la sala que ocuparà el centre d'interpretació es recuperaran les arcades de l'antic claustre del convent que encara es conserven. A més a més, s'hi exposarà una maqueta de la Manresa del segle XVI que està executant l'arquitecte Carles Marcos; i un quadre que estan restaurant David Silvestre i Pau Claramonte; una pintura del segle XVII, també del fons del Museu Comarcal, que representa Ignasi a Manresa i que havia estat ubicada a l'església de Sant Domènec o Sant Pere Màrtir.