La parròquia de la Mare de Déu del Carme ha incorporat recentment una nova imatge del beat manresà Pere Tarrés i Claret.

Obra de l'artista Rebeca Muñoz, la imatge, realitzada en bronze, va ser beneïda el 16 de juliol passat, coincidint amb la Festa de la Mare de Déu del Carme. És una donació de la Casa de Beatificació del Beat Pere Tarrés, mentre que la parròquia n'ha pagat el transport, la col·locació i la il·luminació.

Beatificat per l'Església catòlica el 2004, el metge i capellà nascut a Manresa el 1905 va ser vicepresident de la Federació de Joves Cristians de Catalunya, càrrec pel qual va ser perseguit durant la guerra civil, on va exercir de metge al front republicà. Ordenat capellà el 1942, el 1944 es va llicenciar en Teologia. El 1947, amb la col·laboració del Dr. Gerard Manresa i Formosa, funda el sanatori de la Mare de Déu de la Mercè al barri de les Corts, centre per a tuberculosos des d'on crea l'Organisme Benèfic Antituberculós. És, també, director de l'Obra de la Visitació de Nostra Senyora per a malalts pobres. Va morir el 1950.