El greu problema de l'habitatge a Manresa i la crisi financera ha acabat engolint Foment de la Rehabilitació Urbana de Manresa (Forum). L'empresa municipal -dedicada a la promoció, programació, ordenació i gestió urbanística del sòl i de la rehabilitació urbana de la ciutat- fa cinc anys que no aconsegueix vendre cap immoble. Davant aquest balanç demolidor, el regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala, no concreta per on ha de passar el futur de Forum. "Estem a l'espera del pla de l'habitatge", explica, i assegura que a curt termini s'ha de donar sortida al parc d'habitatges de la ciutat.

Sala assenyala que les dificultats per aconseguir crèdit dels bancs impossibilita la comercialització d'immobles. "Hi ha gent que s'ha interessat a adquirir un pis a Manresa, però no han pogut comprar-lo perquè les entitats bancàries no els han concedit un crèdit", assenyala el responsable d'Hisenda.

El govern municipal té clar que Forum xoca amb el gran problema de l'habitatge a Manresa, que hi ha massa pisos buits. Més de nou mil. Sala assegura que en aquests moments Forum no té capacitat per construir habitatges nous i a part, l'objectiu ara per ara passa per donar sortida als immobles que ja existeixen.

Forum, però, està a mercè també de les decisions que s'hagin de prendre des del govern municipal. "Hem d'esperar al Pla de l'Habitatge per veure què es planteja en aquest àmbit des del consistori", explica el responsable d'Hisenda.