Manresa no ha estat gens aliena als moviments migratoris que ha viscut Catalunya en les dues darreres dècades. Les xifres indiquen que el 1996 la presència de nouvinguts d'altres països era mínima a excepció del Barri Antic, on ja n'hi havia el 7%. A la resta de barris es registrava el 2%, l'1% o fins i tot menys.

El 2014, i malgrat el devastador impacte de la crisi econòmica, els percentatges situen la ciutat en una altra dimensió i on la presència de la immigració és un fenomen de primer ordre.

Més del 36% dels veïns del Barri Antic procedeixen dels recents moviments migratoris i passa el mateix amb el 23% de Vic-Remei i el 22% d'habitants de les Escodines.

Això tenint en compte que no tots els immigrants estan empadronats i això fa que no puguin ser comptabilitzats adequadament per oferir una radiografia tan exacta com sigui possible de la demografia de la ciutat.

La quarta posició és per al barri de Valldaura, amb el 21,7%, seguit de la Plaça Catalunya (18%) i el barri del Passeig i Rodalies (16,5%).