Una bona part dels abonats a Endesa de Manresa i també de Sant Fruitós de Bages es van quedar ahir al matí sense subministrament elèctric per culpa d'un incendi. El foc es va originar cap a les 8 del matí en una de les subestacions d'Endesa que dóna servei a la ciutat i el subministrament no va tornar a la normalitat fins a 2/4 de 10. En total van ser més de 27.000 clients de Manresa i 400 de Sant Fruitós, segons van informar fonts de la companyia.

Les mateixes fonts van explicar que el tall s'havia produït per culpa d'una incendi en una peça de la subestació elèctrica ubicada al carrer de Sant Joan de Manresa (a tocar de la plaça de Prat de la Riba) que va provocar la desconnexió de tota aquesta instal·lació per motius de seguretat. L'empresa va indicar que el servei es va restablir progressivament, i que una hora i mitja després de l'inici del foc tots els 28.000 clients tornaven a tenir corrent elèctric.

En l'extinció de les flames a la subestació elèctrica hi van participar tres dotacions dels Bombers, que inicialment van demanar a veïns de tres cases properes que no sortissin del seu domicili. El telèfon d'emergències 112 va rebre 26 trucades alertant del succés.

Entre els 28.000 abonats als quals va afectar el tall de corrent, hi havia particulars i també empreses. Unes de les empreses més afectades -per ser dels pocs negocis oberts un diumenge al matí- van ser les estacions de servei, que mentre va durar el tall elèctric no van poder subministrar carburant als clients, tal com explicaven des de les benzineres de la Pujada Roja, el Garatge Blau i la ubicada a la plaça de Prat de la Riba. Tot i que havien estat fora de servei durant aproximadament una hora, puntualitzaven que l'afectació era relativament reduïda ja que en ser a primera hora d'un diumenge es tracta d'una franja horària relativament poc recorreguda.