L'Ateneu de les Bases ha costat un mínim de 4,7 milions d'euros a l'Ajuntament en 4 anys. Als 1,5 que va aportar per a la construcció de l'edifici cal afegir-hi el cànon que ha de pagar cada any per cobrir el cost dels serveis municipals que es presten a l'equipament. Va començar sent de 700.000 euros el primer any, després va passar a 844.000 i aquest any s'ha encarit fins als 900.000 euros.

L'Ateneu de les Bases, projectat pel govern tripartit, es va inaugurar a mitjan 2012 després de més de 2 anys d'obres. Es tracta d'un equipament polivalent que a més a més d'instal·lacions esportives, que és la seva activitat bàsica, té serveis com biblioteca, ludoteca, centre obert, locals per a gent gran i també l'atenció social del sector nord.

La promoció i gestió de l'Ateneu és privada, tot i que en la construcció de l'edifici també hi van participar la Generalitat, amb 1 milió d'euros; l'Ajuntament, amb 1,5 milions; i la Diputació, amb 1,5 milions més. Els promotors que gestionen l'equipament, que són la Federació Catalana de Basquetbol, la cooperativa Encís i la constructora Cots i Claret, van sol·licitar una hipoteca de 8,9 milions d'euros per tirar endavant el projecte. Ara han refinançat el deute.