És una bestiesa i una aberració, opinen les associacions de veïns de Manresa sobre els 4,7 milions que, com a mínim, ha destinat l'Ajuntament a l'Ateneu de les Bases els últims 4 anys (vegeu Regió7 d'ahir). Consideren que no té sentit que en l'actual situació el consistori hagi de pagar un cànon anual per l'equipament, que va començar sent de 700.000 euros i ara ja és de 900.000. Opinen que la ciutat té altres prioritats que són més urgents, i que això és fer un mal ús dels diners públics .

"El tripartit es va equivocar del tot amb aquest projecte", pensa la presidenta de l'Associació de Veïns de les Escodines, Carme Carrió. L'equipament es va projectar i es va començar a construir durant l'últim tripartit, i es va inaugurar amb el govern de CiU el juny del 2012. "Van firmar un pacte amb les entitats privades de l'Ateneu que només donen servei a la classe elitista de Manresa i això afecta tota la resta de la ciutat. La gent dels barris no va a l'Ateneu", opina.

Lamenta que l'Ajuntament pagui un cànon de 900.000 euros perquè això suposa poder destinar menys diners per als barris, entitats veïnals i també socials.

El president del barri de la Font dels Capellans Josep Rueda, ho troba una "bestiesa" que no aporta gens de rendibilitat per a l'Ajuntament. "Fem coses que no tenen sentit. La ciutat no es pot permetre aquest cost", assegura.