A petició expressa del Crown Prosecutor Service (que representa la jurisdicció espanyola), sense esperar a l'audiència que s'havia marcat per a l'octubre i aprofitant que el jutge d'enllaç espanyol està de vacances, la justícia britànica ha deixat en llibertat el cap dels serveis secrets rwandesos que havia estat detingut a Londres per l'assassinat de la infermera manresana Flors Sirera.

En ple agost i de sorpresa, la justícia britànica ha desestimat la petició d'extradició a Espanya del cap dels serveis d'intel·ligència de Rwanda, el general Karenzi Karake, reclamat per terrorisme i crims contra la humanitat.

El general, de 54 anys, està acusat per l'Audiència Nacional espanyola de l'assassinat de la membre manresana de Metges del Món i de vuit cooperants i religiosos més

-entre els anys 1994 i 2000- i de participar en el genocidi de més de quatre milions de persones durant la guerra entre hutus i tutsis.

"El procés ha estat sobresegut", va informar un portaveu de la Cort de magistrats de Westminster, a Londres, que va argumentar la decisió pel fet que "les acusacions esmentades en l'ordre de detenció no eren entre les infraccions previstes" per la llei d'extradició britànica.