L'Assemblea Nacional Catalana a Manresa i Òmnium Cultural duen a terme una campanya adreçada als indecisos respecte a la independència de Catalunya.

Els últims dies han instal·lat plafons a 10 rotondes i places de Manresa en els quals hi ha frases que conviden a reflexionar a qui les llegeix, com per exemple "benestar o retallades, tu decideixes"; "protagonistes o secundaris, tu decideixes" o bé "independència o dependència, tu decideixes".

Segons el president de l'ANC a Manresa, Antoni Bozzo, la campanya està pensada per a persones que el 9 de novembre van votar sí-no a la consulta popular o bé aquelles que estan "absents del procés, que són moltes". Amb aquests plafons "el que intentem és fer-les reflexionar". La campanya durarà fins al pròxim 27-S, el dia de les eleccions. També es podran veure als busos de Manresa a partir de final d'agost.

Paral·lelament, ANC i Òmnium han preparat una dotzena de xerrades adreçades a la gent gran per parlar del tema de les pensions. "És un tema que al llarg del temps hem anat veient que és molt sensible. Se n'ha parlat molt, però continua generant dubtes", comenta Marta Torra, d'Òmnium Cultural. Per això se n'han programat a casals i esplais de gent gran tant a Manresa com a la comarca del Bages. Les duen a terme voluntaris que han estat formats expressament en aquest tema.

Igualment s'estan programant xerrades i col·loquis als barris de Manresa. Per al pròxim dia 4 de setembre se n'ha previst una a la barriada Mion-Puigberenguer en la qual participarà un destacat dirigent de Súmate, Gabriel Rufián. Parlarà de "La independencia en castellano".