Creu Roja Joventut a Manresa estrena nou Consell Local

1 de cada 3 voluntaris i voluntàries de la Creu Roja són menors de 30 anys

13.08.2015 | 14:26

El passat 9 de maig hi van haver eleccions per constituir el nou consell de Joventut de l´Assemblea de Manresa, de les eleccions en van sortir els següents càrrecs: Director Local: Ferran López Bautista, vicedirectora del Consell: Núria Candelera Prieto, secretari del Consell: David López Cobero, Representant del Consell al Comitè Local: Marta Sánchez Alcántara i Voluntariat i Formació al Consell Local: Thais Puig Montoya.
Creu Roja Joventut Catalunya (CRJ) és una associació de joves compromesos socialment que fomenta la participació integral de la joventut a les accions de Creu Roja. CRJ és oberta a la participació de tots els membres de Creu Roja menors de 30 anys, independentment de l´activitat que desenvolupin dins l´entitat i impulsa la vida associativa i el treball en equip en totes les fases de l´activitat.

Com a associació, la principal característica de Creu Roja Joventut és la participació, que es porta a terme mitjançant una estructura democràtica amb diversos òrgans de govern en els quals els voluntaris i les voluntàries poden aportar idees i decidir quina és la institució que volen. També disposen d´òrgans específics per coordinar-se amb Creu Roja.

CRJ a Catalunya compta amb 27 consells locals, 4 provincials i 1 autonòmic, a més d´un grup de referents de projecte. Des del passat mes de febrer i fins al proper mes de setembre, té lloc el procés electoral a través del qual es renoven els òrgans de govern de Creu Roja Joventut per als propers quatre anys (2015-2019). Es tracta d´un procés democràtic i obert on 99 voluntaris i voluntàries de Manresa han tingut oportunitat d´exercir el seu dret a vot i presentar la seva candidatura per formar part dels òrgans de govern de la institució.

Projectes que porten a terme a Manresa:

Campanya de joguines, un projecte prioritari
La tradicional Campanya de CRJ, va distribuir el 2014, joguines a 589 infants. La campanya s´emmarca en el projecte de la joguina educativa per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc.

SOM.NIT: sensibilització dels riscos en el consum de drogues
En l´àmbit de la salut, el projecte SOM.NIT vol sensibilitzar la joventut sobre els efectes del consum de drogues, defugint una perspectiva paternalista. L´objectiu és que la joventut conegui els efectes sobre la salut de determinades substàncies i pugui decidir amb coneixement de causa. Durant el 2014, el projecte va arribar a 500 joves durant la Festa Major de Manresa de l´any passat. Enguany hi tornarem a ser presents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

Els treballadors municipals de Manresa amenacen de dur les seves protestes al carrer

Els treballadors municipals de Manresa amenacen de dur les seves protestes al carrer

Els funcionaris assisteixen al ple municipal com a mesura de pressió per demanar millores

La UVic-UCC crea una app per diagnosticar i tractar intoxicacions per bolets

La UVic-UCC crea una app per diagnosticar i tractar intoxicacions per bolets

L'eina està pensada per als professionals de la salut, sobretot d'urgències i atenció primària

Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Un grup d'alumnes de l'escola FEDAC va fer el darrer tram del camí ignasià entre Castellgalí i...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema