L'advocat de la causa per l'assassinat de la infermera manresana Flors Sirera, Jordi Palou-Loverdos, demana "justícia" després que el Regne Unit hagi desestimat de forma "inconcebible" -en ple agost aprofitant que el jutge d'enllaç espanyol és de vacances- l'extradició del general Karenzi Karake detingut en compliment d'una ordre d'arrest internacional.

El lletrat del Fòrum Internacional per la Veritat i la Justícia a l'Àfrica dels Grans Llacs ha tramès una petició urgent a les autoritats judicials britàniques i a la Unitat Judicial Permanent Eurojust (l'òrgan de la Unió Europea encarregat de la cooperació judicial entre els estats membres) perquè no es deixi sortir del país el cap dels serveis secrets rwandesos i es faci efectiva la possibilitat de presentar recurs a la decisió de la Cort de magistrats de Westminster de sobreseure el procediment d'extradició.

Segons el jutge Howard Riddle, la Gran Bretanya no té autoritat per extradir Karake. "Després d'una acurada consideració no creiem que es pugui establir l'extradició sota la llei del Regne Unit. La raó principal és que les lleis pertinents no cobreixen els actes dels nacionals o residents no britànics a l'estranger", va dir un portaveu de la fiscalia britànica.

D'altra banda, i segons informa la premsa britànica, entre ella el Digitaljournal, el mateix jutge va aprovar l'extradició a Espanya d'un presumpte terrorista basc -un ciutadà no britànic.

En el document de protesta enviat a la justícia britànica, al qual ha tingut accés Regió7, s'adverteix que la decisió del jutge britànic s'ha adoptat de forma "sorprenent" i desconeixent les veritables condicions d'igualtat d'oportunitats de les diferents parts implicades en el procés.