L'entrada al passeig de Pere III presenta un aspecte, si més no, ben curiós. A tan sols uns metres del semàfor de la muralla de Sant Francesc hi ha un fanal escapçat des de fa prop d'un any i mig.

El llum va quedar malmès el dia 11 de març del 2014 com a conseqüència de la caiguda de la façana de l'antic edifici del bar Perdiu, just al davant del llum, que en aquell moment estava en ple procés d'enderroc. Ara només en queda la base, recoberta amb una bossa de plàstic negra que en aquests moments està trencada.

Es dóna la circumstància que aquest element es troba en un dels vials més concorreguts de la capital del Bages, oimés durant els mesos d'estiu, ja que és un dels punts on es concentra la major part de l'oferta de terrasses que hi ha a la ciutat. Justament, el fanal trencat es troba a pocs metres d'un d'aquests espais.

Un solar al centre de la ciutat

L'edifici on hi havia l'antic bar Perdiu es va desplomar sense causar víctimes el març del 2014, després que uns lladres intentessin endur-se'n les bigues de l'interior.

En aquells moments el bloc estava en ple procés d'enderroc i de l'antiga casa ja únicament en quedava una part de la façana dels pisos més baixos. Des d'aleshores només hi ha un solar buit.