El càncer és una xacra de primer ordre en la seva afectació a la població. Les darreres dades ofertes per la Fundació Althaia mostren que el 2014 hi va haver una significativa reducció en el nombre d'altes mèdiques i quirúrgiques després de tres anys a l'alça.

D'altra banda, hi va haver una xifra rècord de sessions a l'hospital de dia per a tractament de neoplàsia maligna.

L'anàlisi comparada, realitzada per aquest diari, de les memòries d'activitat de la fundació assistencial d'ençà de la fusió mostra que en el tractament de neoplàsies el nombre d'altes mèdiques i quirúrgiques oscil·la entre la mínima de 1.184 del 2006 a la màxima de 1.576 del 2013.

Els anys 2011, 2012 i 2013 es van mantenir per sobre de les mil cinc-centes, un sostre màxim i sostingut que l'any passat va baixar un graó per situar-se en les mil quatre-centes.

Del 2014 al 2013 la reducció va ser de 151, gairebé el 10% menys. Ara caldrà veure si es confirma una tendència a la baixa o aquesta davallada ha estat una excepció en la tendència a l'alça que s'havia evidenciat els darrers anys.

Althaia -que inclou Sant Joan de Déu, el Centre Hospitalari i la Clínica Sant Josep- ofereix informació desglossada de l'atenció als malalts oncològics.