Manresa no queda buida l'agost malgrat que l'imaginari pugui fer pensar que sí. Enguany algunes botigues han decidit obrir tot el mes perquè, a diferència d'anys enrere, els surt a compte i hi ha moviment de gent al carrer. Conviuen amb les que tenen el rètol de "Tancat per vacances", però els comerciants que entre el personal s'ho poden combinar prefereixen tenir les persianes enlaire. Lògicament tot va a ralentí, i encara més en un cap de setmana en què coincideix la Mare de Déu d'Agost, com ha passat aquest any.

Que més gent es quedi a Manresa s'explicaria per la situació socioeconòmica, perquè les escapades de vacances són més curtes i perquè es reparteixen més al llarg de tot l'any.

Pere Masanés, de l'agència de viatges Masanés, comenta que tradicionalment "la gent fa vacances la primera quinzena d'agost. La segona és més morta, perquè és quan hi ha més comerços tancats", i intueix que la setmana vinent baixarà l'ambient, que es recupera tradicionalment per la festa major. Comenta que la gent acostuma a repartir-se les vacances. "Ja no es fa el mes sencer com abans. S'agafa una setmana o 15 dies, i se'n guarda per Setmana Santa o per Nadal".

El president de la Unió de Botiguers (UBIC) i propietari del Setè Cel, Jaume Pont, és dels que anys enrere tancava la botiga per aquestes dates perquè no hi havia moviment. Ja fa un parell d'anys, però, ha optat per mantenir obert el negoci perquè "fas més del que t'esperes". "No saps si és que la gent no fa vacances, o si vénen i carreguen i tornen a marxar perquè fan escapades més curtes o d'un dia". Pont fa notar, a més a més, que el seu comerç és a la carretera de Vic, no precisament al centre de la ciutat. Comenta que altres comerços de la zona s'han trobat igual.