L'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa ha atès aquests primers 15 dies d'agost 200 urgències més que al mateix període de l'any passat. La majoria, però, són per temes banals que s'haurien pogut tractar als Centres d'Assistència de Primària (CAP).

Divendres, vigília de la Mare de Déu d'Agost, es van atendre 260 urgències. Segons la directora d'infermeria de la Fundació Al-thaia, Assumpta Prat, és una xifra normal d'un mes d'agost. L'habitual solen ser poc més de 300 visites, i a l'hivern se'n van cap a les 330. Ahir hi havia absoluta normalitat a Sant Joan de Déu, igual que qualsevol dissabte.

Un mes tranquil

El mes d'agost es redueix l'activitat a urgències, explica Prat, i acostuma a ser tranquil, tot i que aquest 2015 hi hagi hagut més feina que no pas l'any passat. Abans d'entrar a urgències, l'usuari passa per triatge. Si es valora amb un 1, és que el pacient està en un estat crític. El 4 i el 5 es consideren patologies banals. "Tenim la sensació que vénen molts 4 i 5", amb la qual cosa presenten quadres que no són complexos, però sí que són importants pel que fa a nombre de persones ateses. Aquests casos es podrien atendre a qualsevol centre d'assistència de primària. S'ha donat el cas de persones que han anat a urgències per cremades després de prendre massa el sol.