La família de la cooperant manresana assassinada a Rwanda el 1997 Flors Sirera critica els entrebancs que la justícia està posant per aclarir el cas, i es mostra disposada a continuar el procés. "Almenys que se sàpiga què està passant", ha explicat a aquest diari el seu germà, Josep Maria Sirera.

L'últim episodi del cas s'ha viscut al Regne Unit. La setmana passada el jutge britànic Howard Riddle va denegar l'extradició a l'estat espanyol del cap dels serveis secrets del govern de Rwanda, el general Karenzi Karake, reclamat per terrorisme i per crims contra la humanitat (vegeu Regió7 del 13 d'agost).

Karake estaria implicat en l'assassinat de Sirera i vuit cooperants i religiosos internacionals entre els anys 1994 i 2000. Karake va ser detingut a final de juny a l'aeroport de Londres perquè hi havia una ordre d'arrest internacional dictada per l'Audiència Nacional espanyola.

Per a Josep Maria Sirera és difícil lluitar contra el sistema. "Tot això ja fa temps que dura. Hi ha el tema de WikiLeaks, les pressions internacionals o el canvi de lleis del govern espanyol" per aturar la justícia universal des dels jutjats de l'estat. Pel que fa al cas WikiLeaks, el 2011 es va revelar que el govern dels Estats Units i l'espanyol van pressionar perquè el cas no anés més enllà. Es volia salvaguardar els interessos econòmics que els Estats Units tenen a l'Àfrica Central, on el règim del president rwandès Paul Kagame és un aliat seu.