O per tasques de manteniment o a causa de la calor que dilata la porta. D'acord amb l'Ajuntament de Manresa, si el parc infantil de darrere de l'edifici de Casa Caritat està tancat només pot ser com a conseqüència d'un d'aquests dos factors. Ahir a la tarda durant una visita de Regió7, que dissabte passat es va fer ressò dels problemes d'accés al parc, la zona ja era plenament accessible i la porta estava greixada.

Fonts municipals asseguren que el pany que hi ha a la porta s'hi va instal·lar per poder-hi impedir l'accés quan fes falta dur a terme tasques de manteniment. Per aquest motiu, es van donar còpies de la clau als serveis de manteniment i als responsables de parcs i jardins, que són els qui ara les custodien encara que, afegeixen, no les acostumin a usar.

Més enllà de les possibles intervencions, aquest estiu, diuen les fonts, s'hi ha afegit un altre factor que fa que la porta costi d'obrir i que, alguns cops, això sigui directament impossible. Es tracta de la forta calor que ha fet les darreres setmanes i que ha provocat que la porta s'hagi dilatat i s'encalli, creant la sensació que la clau està passada. Tot i que ara la porta es mou fàcilment, les rascades a la part interior de l'acer són ben visibles.

A banda del pany, l'entrada a aquest recinte està regulada per una balda metàl·lica i una peça de ferro que fan que la porta quedi fixada en un punt i eviten que quedi oberta i hi puguin entrar gossos a fer les seves necessitats. Dues peces que ja han donat algun maldecap, però que han pogut ser reparades sense més complicacions.

La reacció dels serveis municipals arriba després que alguns veïns del barri de Vic-Remei es queixessin afirmant que el parc infantil de darrere l'edifici de Casa Caritat sovint és inaccessible, ja que la seva entrada està tancada.