478 usuaris s'han registrat a la xarxa pública de Wi-Fi d'accés lliure que s'ha posat en marxa al primer tram del Passeig. Va començar a funcionar al principi d'aquest mes d'agost. Segons els promotors de la iniciativa, l'empresa manresana de telecomunicacions Fibracat, la prova de foc es viurà a la festa major, quan hi haurà més concentració de gent que no pas aquests dies.

La directora comercial de Fibracat, Meritxell Borràs, considera una bona xifra els 478 usuaris registrats en dues setmanes. "Tenim altes diàriament".

Al llarg d'aquest primer tram del Pere III hi ha 5 antenes d'accés a Internet. Segons les dades recollides aquests primers dies de funcionament, on es connecta més gent és al tram més pròxim a la Muralla de Sant Domènec, seguit de Crist Rei, la zona del Xaloc, la plaça de Sant Domènec i l'entorn del Kursaal i el Casino.

Les hores punta de connexió són entre les 8 i les 9 del vespre, i el rànquing de consum de dades per zones són el sector del Xaloc, Crist Rei i Kursaal.

Per accedir al Wi-Fi lliure cal registrar-se. Un cop al Passeig, es pot entrar al senyal Manresawifi. Per temes legals cal identificar-se. Demana nom, un correu electrònic i el número de mòbil. Un cop fet això, Fibaracat envia la contrasenya que permet entrar al servei. Aquestes dades només es demanen la primera vegada. A partir d'aleshores es pot navegar per Internet 90 minuts al dia de forma gratuïta.