La font de la plaça Espanya està parada fa tres mesos, pendent d´una reparació

El vas té filtracions i representa un perill per als operaris que hi fan el manteniment El maig passat la van tancar i encerclar amb tanques

29.08.2015 | 08:19

La font de la plaça Espanya fa tres mesos que està parada. Havien de fer-hi una reparació però, segons fonts de l'Ajuntament, no l'han començat "per qüestions de nivell administratiu", si bé és previst que ho facin properament.

La intervenció està valorada en 38.422,05 euros i inclourà la subs-titució de la instal·lació hidràulica del vas, les millores de la instal·lació de filtratge, l'excavació i la construcció d'una nova caseta destinada a la maquinària, la il·luminació dels brolladors centrals, la remodelació de l'estructura de la font i la il·luminació del vas.

El consistori va anunciar el 28 de maig passat que havia buidat i instal·lat una tanca de seguretat per protegir la font ornamental de la plaça Espanya, on tenia previst iniciar una actuació per millorar-ne les instal·lacions hidràuliques i corregir deficiències que s'hi han detectat i que recomanen una remodelació a fons. Les mesures, va informar l'Ajuntament, responien a les recomanacions d'un informe tècnic que indicava que tota la maquinària de funcionament i filtrat està ubicada en una fossa soterrada per sota del jardí i vas de la font i que es feia necessari traslladar i ubicar les bombes d'impulsió i filtrat de l'aigua, filtre de sorra, etc. a una caseta lateral, on el treballs de manteniment siguin més fàcils i segurs. Fa uns mesos també es van detectar esquerdes en el sostre de la fossa. Els danys van ser inspeccionats i valorats i, tot i considerar que no hi havia un risc immediat, es va recomanar reforçar el sostre, excavant en el jardí fins a la part superior i reforçant-lo amb una planxa de formigó. Així mateix, la fossa, per la seva fondària i longitud i deficient ventilació, està considerada segons la Llei de Prevenció de Riscos Laborals com a espai confinat, amb risc d'ofegament, intoxicació i/o asfíxia dels treballadors que hi entren per fer-ne el manteniment, fet que implica una sèrie de mesures de prevenció costoses en mitjans i temps.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La Fundació Althaia ha activat gairebé 2.000 vegades el Codi Ictus en 10 anys

La Fundació Althaia ha activat gairebé 2.000 vegades el Codi Ictus en 10 anys

El 2006 es va posar en marxa el protocol per atendre el més ràpid possible casos de vessaments...

El Govern rep 40 pisos de CaixaBank per a lloguer social, 7 dels quals a Manresa

El Govern rep 40 pisos de CaixaBank per a lloguer social, 7 dels quals a Manresa

La consellera Meritxell Borràs ha presidit aquest matí l'acte de lliurament de les claus dels...

Manresa impulsa que aturats trobin feina en el sector agrari

Qui estigui interessat a desenvolupar una carrera professional agrària pot adreçar-se al Centre...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema