La font de la plaça Espanya fa tres mesos que està parada. Havien de fer-hi una reparació però, segons fonts de l'Ajuntament, no l'han començat "per qüestions de nivell administratiu", si bé és previst que ho facin properament.

La intervenció està valorada en 38.422,05 euros i inclourà la subs-titució de la instal·lació hidràulica del vas, les millores de la instal·lació de filtratge, l'excavació i la construcció d'una nova caseta destinada a la maquinària, la il·luminació dels brolladors centrals, la remodelació de l'estructura de la font i la il·luminació del vas.

El consistori va anunciar el 28 de maig passat que havia buidat i instal·lat una tanca de seguretat per protegir la font ornamental de la plaça Espanya, on tenia previst iniciar una actuació per millorar-ne les instal·lacions hidràuliques i corregir deficiències que s'hi han detectat i que recomanen una remodelació a fons. Les mesures, va informar l'Ajuntament, responien a les recomanacions d'un informe tècnic que indicava que tota la maquinària de funcionament i filtrat està ubicada en una fossa soterrada per sota del jardí i vas de la font i que es feia necessari traslladar i ubicar les bombes d'impulsió i filtrat de l'aigua, filtre de sorra, etc. a una caseta lateral, on el treballs de manteniment siguin més fàcils i segurs. Fa uns mesos també es van detectar esquerdes en el sostre de la fossa. Els danys van ser inspeccionats i valorats i, tot i considerar que no hi havia un risc immediat, es va recomanar reforçar el sostre, excavant en el jardí fins a la part superior i reforçant-lo amb una planxa de formigó. Així mateix, la fossa, per la seva fondària i longitud i deficient ventilació, està considerada segons la Llei de Prevenció de Riscos Laborals com a espai confinat, amb risc d'ofegament, intoxicació i/o asfíxia dels treballadors que hi entren per fer-ne el manteniment, fet que implica una sèrie de mesures de prevenció costoses en mitjans i temps.