Comença el cap de setmana fort de la Festa Major de Manresa. Enguany esclataran 515 quilos de pólvora als dos actes més multitudinaris. 250 al castell de focs que se celebrarà diumenge al vespre al parc de l'Agulla, on l'Ajuntament ha previst que assisteixin entre 25.000 i 30.000 persones. Dilluns al vespre, 265 quilos més petaran durant el correfoc.

Més de 200 persones vetllaran per la seguretat de la Festa Major de Manresa, entre cossos policials, sanitaris, Bombers, Protecció Civil i voluntaris com ADF. "Això implica un esforç i una coordinació important", segons la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sán-chez. Ahir es va presentar al pla d'emergències municipals. Enguany s'ha actualitzat, igual que el del correfoc. El del castell de focs s'ha redactat nou perquè ja tocava fer-ho per llei.

Enguany es reforçaran els serveis preventius sanitaris que presta Creu Roja. Als actes de divendres i dissabte al vespre a la festa major i a l'Alternativa hi haurà 2 ambulàncies i no una com fins ara. A la plaça Sant Domènec s'instal·larà, com cada any, un punt fix d'atenció sanitària.

Al castell de focs hi haurà dos socorristes aquàtics, un més que ara, a part de 10 sanitaris a peu, 2 ambulàncies equipades amb desfibril·ladors, i 17 voluntaris de Creu Roja que repartiran polseres identificatives per als nens i nenes. Hi haurà, així mateix, bombers i una vintena de voluntaris de l'ADF Pla de Bages amb un camió i dos tot terrenys amb motobomba.

Per al correfoc el centre de coordinació serà, com els últims anys, a la plaça Europa. En aquesta ocasió hi haurà 30 sanitaris a peu al llarg del recorregut, 2 de fixos a l'hospital de campanya, 8 ambulàncies equipades amb desfribil·ladors, i una d'elles amb la presència d'una infermera. També hi haurà una metgessa, una infermera i una administrativa d'Althaia, i un oftalmòleg estarà de guàrdia a la clínica de Sant Josep. També prendran part en el dispositiu Bombers i ADF.