Caminar pel parc de Puigterrà de Manresa un cop ja s'ha fet fosc és pràcticament impossible. Tal com han denunciat recentment veïns de la zona, aquest cèntric espai de la ciutat presenta un sistema d'enllumenat públic insuficient i només disposa de dos fanals per il·luminar tot el turó. Això fa que, a partir de la posta de sol, passejar pels camins de terra del parc pugui arribar a ser fins i tot perillós, tenint en compte l'orografia irregular del terreny i els diferents desnivells que presenta.

El problema de la il·luminació a Puigterrà s'afegeix a la sensació de manca de seguretat que, diuen els veïns de la zona, provoca creuar a les fosques un espai ple de viaranys i culs-de-sac. Una sensació que encara es veu augmentada pel fet que sovint hi ha molt poca gent que s'aventuri a passejar per aquest punt a partir de certes hores de la tarda. Principalment, els qui ho fan són veïns de la zona que hi van a treure les seves mascotes o que aprofiten l'entorn per anar a córrer.

A hores d'ara, ni els camins que uneixen les entrades del recinte amb la part superior ni l'esplanada que serveix com a mirador sobre la capital del Bages disposen de cap mena d'il·luminació. Tampoc no disposen de suport lumínic cap dels dos racons del parc on hi ha instal·lades dues escultures.

Cal matisar que, tot i no tenir enllumenat, el parc és obert i s'hi pot entrar durant tot el dia, ja que les tres vies que hi donen accés no estan restringides de cap manera. De fet, ni tan sols els quatre globus de vidre que cobreixen els fanals de l'entrada principal del recinte -a tocar del solar on hi havia l'antiga Pista Castell- no fan llum.