L'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa ha atès una persona aquest any de la malaltia anomenada chikungunya. Es transmet per la picada d'un mosquit, i es dóna bàsicament en països tropicals. Ha agafat notorietat perquè la setmana passada es va diagnosticar a un home de Gandia que no havia viatjat a fora. És la primera vegada que el contagi es produeix a l'estat espanyol i a Europa.

No és el cas de Manresa. La persona que va ser atesa a l'Hospital de Sant Joan de Déu havia viatjat a Amèrica del Sud i Central, i ja va tornar amb la malaltia diag-nosticada. Va anar a l'hospital a fer-se el tractament i controlar-se la malaltia, segons el cap de la unitat de malalties infeccioses d'Althaia, Rafael Pérez.

Els símptomes que dóna són semblants als d'una grip però força més severa, i provoca dolors que poden arribar a ser intensos a les articulacions, que solen durar unes setmanes. "No és mortal ni suposa cap risc vital, però el dolor articular pot limitar les funcions".

Pérez explica que "aquesta malaltia en principi aquí no hi és, és importada. A Amèrica Central i del Sud ja fa temps que hi tenen episodis epidèmics. També es pot trobar a Àsia i Àfrica".

El cas és que el mosquit tigre, que ja fa anys que s'ha implantat a Europa, pot ser un dels transmissors de la malaltia. Si pica una persona infectada i després ho fa a una altra que no ho està, li pot acabar transmetent la malaltia.