La incorporació del recinte esportiu del Congost als escenaris de la Festa Major de Manresa sembla haver tingut èxit entre els més joves. Un dels camps de futbol oberts del recinte va acollir, ahir a la matinada, una discoteca a l'aire lliure que, segons fonts de l'organització, en alguns moments de la nit va arribar a reunir més de 2.000 assistents.

Tot i que s'havia anunciat el programa d'actuacions i el tipus d'activitat que s'hi faria, una de les incògnites que quedaven per resoldre era on s'ubicaria l'escenari. El dubte quedava resolt tan bon punt els joves arribaven i veien l'entarimat aixecat al cercle central del camp de futbol més proper al pavelló del Nou Congost.

D'aquesta manera, el públic es va concentrar en tot moment en una de les meitats del terreny joc, que es va anar omplint progressivament a mesura que avançava la nit i els busos gratuïts anaven portant més i més gent al complex esportiu.

L'esdeveniment va reunir un públic format majoritàriament per adolescents, que van desfilar per la festa fins a trenc d'alba. Malgrat la xifra que apunten els organitzadors, ells mateixos admeten la dificultat d'establir una xifra, ja que, com que és un espai obert, les anades i vingudes de gent eren constants.

Accessos complicats

Aquestes anades i vingudes, però, sovint topaven amb un inconvenient segurament inesperat. Malgrat que la festa se celebrava en un dels camps de futbol, la majoria dels joves accedia al recinte creuant el pàrquing asfaltat que hi ha entre el pavelló del Nou i del Vell Congost.