La 13a Setmana de Jocs al Carrer va tenir una estrena sonada ahir a la tarda a la plaça Sant Domènec. Es va convertir en un veritable poblat de jocs concorregut per petits i no tan petits. A partir d'avui i fins dissabte que ve hi haurà jocs cada tarda a sis places del nucli antic de Manresa.

Ahir es va fer l'activitat inicial, que d'aquesta manera empalma amb el final de la festa major. La companyia L'obrador va escampar jocs i tendes per tota la plaça. "Són jocs que funcionen sols, i a les tendes hi ha jocs de diversos indrets del món", explicava el responsable de l'organització, Nasi Muncunill, del Centre d'Animació i Esplai (CAE).

Hi havia les tradicional baldufes, jocs de llançar saquets en un cistell, o d'encertar una bola dins una galleda mitjançant una petita catapulta. "És una barreja de jocs tradicionals i d'habilitat". Segons Muncunill, "plantes el joc i la gent sense necessitat d'instruccions va descobrint com funciona". També hi havia monitors.

Avui hi continuarà havent jocs a Sant Domènec. Però també a la plaça Major, pensats per a nens i nenes d'1 a 4 anys; a la Plana de l'Om, on n'hi haurà de construcció; a la plaça de la Música, d'habilitat i destresa; a la plaça Icària i també a la de Montserrat, on es mostraran jocs tradicionals italians i catalans. Aquesta proposta forma part d'un projecte europeu al qual s'hi ha sumat el CAE. 10 joves italians mostraran els jocs tradicionals del seu país, i a final de mes 10 de catalans faran el mateix a Verona, Itàlia. Hi haurà talls de trànsit entre els carrers Arbonés, la plaça Montserrat i el carrer Campanes. Als vespres es podrà participar en jocs de taula per a joves i adults a la plaça Major.