Els equips sanitaris van atendre 54 persones durant la nit del correfoc a causa, bàsicament, de cremades i contusions lleus. En són una vintena menys que l'any passat. No hi va haver cap cas greu. Per altra banda, l'oftalmòleg de guàrdia que hi havia a la Clínica de Sant Josep va atendre una consulta telefònica que li van fer des de l'hospital de campanya instal·lat a la plaça Europa.

De les 54 assistències, 15 les van atendre les ambulàncies que estaven repartides al llarg del recorregut. 15 més a l'hospital de campanya, on hi havia el centre de coordinació d'emergències, i 24 persones més van ser ateses pels equips de Creu Roja que anaven a peu pels carrers del Barri Antic.

Almenys tres menors van ser atesos per cremades lleus al centre de coordinació. Protecció Civil de Manresa ha alertat d'aquest fet, i ha recordat que els menors no haurien de participar en una activitat d'aquest tipus.

En total es van desplegar 8 ambulàncies, totes equipades amb desfibril·ladors, i una trentena de sanitaris que anaven a peu. A la plaça Europa també hi havia de guàrdia un metge, una infermera i una administrativa de la Fundació Althaia.

L'entitat organitzadora del correfoc, Xàldiga, va valorar ahir positivament l'acte. Segons la coordinadora del correfoc d'enguany, Gemma Garcia, del grup de capgirells, "pel que m'han comentat gent de dins i de fora, i pel que he pogut veure, va ser molt fluid i no ha passat res estrany".

Garcia explicava que és el primer cop que ha vist el correfoc des de fora "perquè tota la vida he fet de capgirell", el grup de dimonis que tira traques a terra i que fa que la gent hi salti al damunt. "La gent va rodar molt bé", va afirmar.