L'ajuntament de Santpedor ha acordat participar a la xarxa d'acollida que el Fons de Català de Cooperació al Desenvolupament ha posat en marxa amb la voluntat d'acollir a diferents municipis catalans persones de Síria i d'altres conflictes armats que busquen refugi. A Manresa, la CUP també ha demanat al consistori que s'adhereixi a aquesta iniciativa, com ahir va sol·licitar el PSC d'Igualada a l'equip de govern de CiU local. Alguns dels municipis catalans que ja han dit 'sí' són Terrassa, Granollers, Molins de Rei, Olot i el Prat de Llobregat.

La candidatura independentista creu que la ciutat de Manresa no pot restar "impassible" davant d'una altra tragèdia humanitària, i que "cal actuar decididament per pressionar l'Estat Espanyol amb l'objectiu d'eliminar les ridícules quotes marcades". "Els ajuntaments tenen l'obligació de donar resposta a la situació d'emergència, sigui quina sigui la posició de la Unió Europea i de l'Estat espanyol".

La CUP espera una reacció "immediata" de l'equip de govern, i en cas contrari presentarà una moció al proper ple municipal.