La CUP de Manresa ha demanat a l'Ajuntament i a la ciutat "que s'ofereixin a rebre i a donar suport als refugiats que fugen de Síria i d'altres conflictes armats". La CUP espera "una reacció immediata de l'equip de govern". En cas contrari, anuncia que prendrà la iniciativa i presentarà una moció al proper ple municipal". A Santpedor, l'Ajuntament ha acordat participar en la xarxa d'acollida que el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha posat en marxa amb la col·laboració de les entitats municipalistes de Catalunya.

A la capital del Bages, la CUP demana a l'Ajuntament que "es coordini amb el Consell Municipal de Solidaritat i amb totes les entitats i col·lectius que treballen el tema a la ciutat, amb l'objectiu que Manresa s'afegeixi a la xarxa catalana de municipis d'acollida". La candidatura independentista creu que "la ciutat de Manresa no pot restar impassible davant d'una altra tragèdia humanitària, i que cal actuar decididament per pressionar l'Estat Espanyol amb l'objectiu d'eliminar les ridícules quotes marcades".

El portaveu del govern de l'Ajuntament, Antoni Llobet, ha assegurat que "veuríem bé que fos una ciutat d'acollida als refugiats". Considera que la millor manera de treballar aquest tema és "d'una forma endreçada" i d'acord amb les decisions que prenguin el Govern i entitats municipalistes. "Hi pot haver la temptació de transformar això en declaracions, exigències i mocions", i en canvi "n'hem de parlar quan sapiguem que hi haurà cares, persones, noms i cognoms", ha opinat.