La Cova de Manresa té un pla director per fer obres al santuari amb un cost total proper als 3 milions d'euros. Ahir, en la visita que va fer el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, a l'edifici, aquest es va comprometre a col·laborar-hi des de la Generalitat en la mesura que sigui possible, va dir.

Mascarell va estar poc més d'una hora a Manresa per veure els resultats de les obres fetes a la Cova: el nou espai d'acollida i la restauració de l'avantcova i de la coveta. El van acompanyar el superior de la Cova, el pare Lluís Magriñà, que és qui li va fer les explicacions; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau; el regidor de Cultura, Joan Calmet; la directora de Cultura a la Catalunya Central, Maria Àngels Blasco; i el nou director de la Fundació Cova Sant Ignasi Manresa, Lluís Pagès.

El pare Magriñà va agrair la visita de Mascarell i va celebrar el seu compromís amb la Cova, del qual no en van transcendir cap detall, si és que se'n va concretar cap en la reunió a porta tancada que van mantenir les autoritats. El superior de la Cova va recordar que, mentre que la Casa d'Exercicis ?-ara Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana- s'ha renovat de dalt a baix, al santuari de la Cova, "des del 1750, quan es va construir, s'hi ha fet molt poca cosa. S'ha començat, però, com deia el conseller, ara s'ha de perseverar". Va remarcar la importància que es facin les actuacions de manera que estiguin a punt per a la commemoració, el 2022, dels 500 anys de l'estada de sant Ignasi a Manresa.