Mascarell es compromet amb la Cova a col·laborar en el pla director del santuari

El conseller de Cultura visita les obres fetes La millora total s'acosta als 3 milions d'euros

04.09.2015 | 07:56
Ferran Mascarell, amb Calmet, Junyent i Magriñà, fa un comentari de la porta per on es va accedir a la Cova entre els anys 1625 i 1917, que, una vegada restaurada, ha passat a formar part del nou espai d´acollida
Ferran Mascarell, amb Calmet, Junyent i Magriñà, fa un comentari de la porta per on es va accedir a la Cova entre els anys 1625 i 1917, que, una vegada restaurada, ha passat a formar part del nou espai d´acollida

La Cova de Manresa té un pla director per fer obres al santuari amb un cost total proper als 3 milions d'euros. Ahir, en la visita que va fer el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, a l'edifici, aquest es va comprometre a col·laborar-hi des de la Generalitat en la mesura que sigui possible, va dir.

Mascarell va estar poc més d'una hora a Manresa per veure els resultats de les obres fetes a la Cova: el nou espai d'acollida i la restauració de l'avantcova i de la coveta. El van acompanyar el superior de la Cova, el pare Lluís Magriñà, que és qui li va fer les explicacions; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau; el regidor de Cultura, Joan Calmet; la directora de Cultura a la Catalunya Central, Maria Àngels Blasco; i el nou director de la Fundació Cova Sant Ignasi Manresa, Lluís Pagès.

El pare Magriñà va agrair la visita de Mascarell i va celebrar el seu compromís amb la Cova, del qual no en van transcendir cap detall, si és que se'n va concretar cap en la reunió a porta tancada que van mantenir les autoritats. El superior de la Cova va recordar que, mentre que la Casa d'Exercicis ?-ara Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana- s'ha renovat de dalt a baix, al santuari de la Cova, "des del 1750, quan es va construir, s'hi ha fet molt poca cosa. S'ha començat, però, com deia el conseller, ara s'ha de perseverar". Va remarcar la importància que es facin les actuacions de manera que estiguin a punt per a la commemoració, el 2022, dels 500 anys de l'estada de sant Ignasi a Manresa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema