L'elevada presència de públic, la bona acollida als nous actes i la disminució d'incidències han estat els elements que més ha destacat l'equip de govern a l'hora de fer valoració de la Festa Major d'enguany. L'Ajuntament s'ha mostrat clarament satisfet i ha assegurat que ha estat la "més participada i variada dels darrers anys".

Els diferents concerts musicals adreçats a tots els públics i que han incorporat nous espais de la ciutat, les diferents propostes gastronòmiques com el Food Trucks, les noves visites a la Manresa Desconeguda o la Cronoescalada al Parc de Puigterrà han assolit uns resultats per sobre de les expectatives, segons el regidor de Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet.

Calmet ha assegurat que, a banda de les novetats, "han continuat funcionat molt bé els actes clàssics dela Festa Major com el Correaigua, el Correfoc i un Castell de Focs més multitudinari que mai". Igualment, el regidor s'ha mostrat satisfet dels resultats que han tingut altres aspectes de la festa com els canvis de recorregut de la Moscada Infantil, el Correfoc, la consolidació del Tap´ antic, la bona rebuda a l´ampliació de l´oferta infantil al Parc de l´Agulla i el fi de festa al Congost.

Tot i així, l'equip de govern ha admès que hi ha alguns aspectes a millor de cara a l'any que ve, com per exemple, l'adequació de l'espai, la seguretat i la il·luminació al Congost.

Els Food Trucks i el Tap´antic triomfen

Les propostes gastronòmiques han triomfat en aquesta edició de la Festa Major. Una de les que ha tingut més acceptació és l´estada a Manresa dels Food Trucks, les furgonetes gastronòmiques, que divendres a la tarda van ser als Jardins del Casino, i dissabte a la Muralla. Aquesta activitat gastronòmica va despertar un gran interès, i diversos negocis van esgotar totes les existències. D´aquesta manera, s´ha consolidat la Muralla com a espai festiu tallat totalment al trànsit el dissabte a partir de les 6 de la tarda i fins a les 2 de la nit, i que va acollir el Muralla Street Food, inflables infantils, etc.

També el Tap´antic, la ruta de tapes per diversos locals del nucli antic, va tornar a ser un èxit rotund. Els locals participants van servir entre 1.000 i 600 tapes cadascun, segons el local, i alguns també van exhaurir les existències. Un èxit aclaparador i un munt de comentaris positius al voltant d´aquesta iniciativa. Encara en l´apartat gastronòmic, també va funcionar molt bé el tast de montaditos amb música de "Seu a la fresca", que s´estrenava aquest any.

Fi de festa al Congost

L´organització valora de forma positiva el trasllat de del "fi de festa" al Congost, amb activitats musicals fins altes hores de la matinada, amb molt públic juvenil i que ha aconseguit l´objectiu de treure pressió als carrers més cèntrics de la ciutat, on en aquesta edició s´ha constatat una notable disminució de soroll i incidències. De cara a futures edicions, es valora que cal millorar alguns aspectes, com ara definir l´espai de manera més adequada i millorar la il·luminació i seguretat.

El servei especial del bus registra un increment del 104%

La regidora de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, Olga Sánchez, ha informat que el servei especial de Bus nocturn, ofert per Bus Manresa, servei de transport públic urbà de la ciutat per la Festa Major ha tingut enguany "molt bons resultats".

En total hi ha hagut 2.897 usuaris, dels quals 1.207 corresponents al bus llançadora al Congost i 1.690 del bus nocturn que connectava el centre amb els diferents barris de la ciutat.

Els dies del servei de bus nocturn gratuït han estat: divendres, dissabte, diumenge i dilluns de Festa Major. El divendres i dissabte el servei de bus nocturn que es venia fent els darrers anys, amb freqüències de 30 minuts, s´ha perllongat fins a les 6 del matí i s´ha incrementat amb un bus llançadora cada 20 minuts que unia la plaça Valldaura amb el Congost, on s´hi feia el nou acte musical adreçat als joves.

L´any passat hi ha haver 1.420 usuaris, per tant l´han fet servir 1.477 persones més, cosa que suposa un increment del 104%.

Amb l´objectiu que el servei de Bus Nocturn fos més utilitzat per anar i tornar dels actes de la Festa Major, aquest any, a banda d´un increment de servei realitzat per tal de donar més cobertura, s´ha fet una aposta en millorar la comunicació del mateix, per tal de donar a conèixer l´oferta al màxim de públic. D´aquesta forma s´ha informat a les parades de bus, amb vinils publicitaris als laterals dels busos, amb un díptic informatiu distribuït a la població i al mateix programa de Festa Major.

Menys incidències que l´any anterior

També són positives les xifres d´assistències sanitàries, que han baixat en relació en l´edició anterior. Aquest 2015 es van fer un total de 113 assistències, i 8 evacuacions a centres sanitaris, mentre que l´any anterior van ser 169 assistències, i 17 evacuacions.

La majoria d´assistències es van produir durant el correfoc: 54 assistències, tot i que només una evacuació a un centre sanitari- La majoria van ser per cremades lleus o contusions.

La regidora de Seguretat Ciutadana ha volgut ressaltar el que "tot i l´amplia participació de persones hi ha hagut un baix nivell de conflictivitat i amb una lleugera disminució de furts i robatoris respecte a l´any passat així com un nivell inferior de queixes per sorolls".

L´assistència de públic en números

Concerts musicals:

Plaça Sant Domènec - Manrusiònica. 1.700 persones

Plaça Sant Domènec - Lax´n Busto. 3.500 persones

Plaça Major - Septimo A: 4.000 persones

Zona Esportiva el Congost - Holi Festival: 2.700 persones

Zona Esportiva el Congost - DJ: 1.800 (divendres), 2.400 (dissabte).

La Planade l´Om - Star 3 i Disco Mòbil: 500 persones

Parc dela Seu: Seu ala Fresca: 800 persones

Assistència a altres actes

Plaça Sant Domènec - Proclamació Pubilla i Hereu: 600 persones

Plaça Sant Domènec - Vine a ballar: 700 persones

Plaça Porxada - Cinema: 700 persones

Plaça Major - Esbart Manresa ACB: 800 persones

Plaça Porxada - Concert Rosaleda: 1.200 persones

Plaça Porxada - Ball Rosaleda: 600 persones

Plaça Major - Festival Andalús: 700 persones

Plaça Major - Gospel: 800 persones

Visites a la Manresa Desconeguda

Torre Lluvià - 800 persones

L´edifici de l´Anònima - 500 persones

Els Comtals - 380 persones

Els ponts de Manresa - 200 persones

Actes al Museu Comarcal de Manresa

Total de visitants a les activitats i visites organitzades: 1.102 visitants