La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages ha convocat per a demà a dos quarts de deu del matí una concentració davant els jutjats de Manresa. El motiu de la protesta és demanar l'arxivament de la causa per ocupació il·legal contra quatre persones que actualment viuen al bloc del carrer Girona habilitat per la PAHC per atendre famílies desnonades.

Fonts de la plataforma denuncien que tot i que la SAREB va regularitzar la situació de les famílies que viuen en el bloc davant la Taula d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya, la Fiscalia de Manresa manté els càrrecs contra quatre persones que viuen a l'edifici des del principi de l'ocupació i que estan acusades d'estar-hi de forma il·legal.

El segon bloc de la PAHC

L'edifici situat al número 41 del carrer de Girona de Manresa va ser ocupat el 14 d'abril del 2014 per donar un sostre a aquelles famílies que estaven a punt de perdre la seva llar. Actualment hi viuen 43 persones, 19 de les quals són menors d'edat.

Actualment a Manresa hi ha quatre blocs més de la PAHC, a banda del que hi ha al carrer Girona. Els edificis són al número 12 del carrer de Sobrerroca; al 3 del de Puig Cardener; el 72 del de Montalegre i el 29 del d'Amadeu Vives.