Garantir la nutrició a nens i nenes en situació de pobresa no és suficient. També se'ls ha de formar personalment, socialment i en activitats culturals a les quals les seves famílies no poden accedir. Aquest és el propòsit que s'ha imposat l'Associació de Veïns de les Escodines de Manresa.

Durant tot aquest estiu l'entitat veïnal ha tingut obert cada dia a la tarda una mena de menjador social per garantir un àpat complet a una setantena d'infants i adolescents. També han dut a terme activitats de lleure com dansa i han format una coral. "Això not pot morir", afirma amb contundència la presidenta de l'Associació de veïns, Carme Carrió. La música podria ser el fil conductor d'aquest nou projecte. "Volem continuar la coral perquè s'ha de pensar que és un treball de socialització".

Valoració positiva

Carrió valora positivament el projecte que s'ha dut a terme el Casal de les Escodines els mesos de juliol, agost i principi d'aquest setembre. A més a més de garantir un berenar complet a tothom, hi ha hagut les activitats de lleure "perquè són nens i nenes que no van de colònies, no fan extraescolars. Juguen al carrer, i el fet de tenir aquí un espai per jugar, descobrir, inventar i cooperar, ha sigut un treball de socialització, autodisciplina personal, un aprenentatge a respectar els altres i d'autoestima".