A banda del fet que la plataforma d'aliments de la Fundació Rosa Oriol, a Manresa, ha començat el curs amb el mateix nombre de famílies usuàries que el va acabar, 1.300, un altre exemple que situació no millora té a veure amb els lots de menjar d'emergència que fa per a persones que han d'esperar un temps fins a ser derivades a l'entitat pels Serveis Socials. Sor Lucía Caram, ànima de la fundació, ha explicat que els estan redissenyant per incloure-hi menjar que no s'hagi de cuinar perquè la majoria de persones que els reben no poden pagar el gas ni l'electricitat.

Caram explica que als lots d'emergència "hi posàvem llegums, que necessiten un temps de cocció, però ens trobem que la gent no pot pagar el llum ni el gas; per tant, hem de fer uns lots d'emergència que siguin diferents, amb productes com llet i precuinats".

Avança, també dins del tema de la plataforma d'aliments, que s'ha fet un conveni amb l'Ajuntament pel qual hi aportarà més productes frescos, i posa en relleu les empreses que hi col·laboren. Una altra novetat és que "hi haurà una finestreta única de derivacions a través dels Serveis Socials" de l'Ajuntament. Fins ara, els usuaris hi arribaven per mitjà dels Serveis Socials, d'Althaia, dels CAP i del CSAM, que continuarà funcionant a part. L'objectiu és "garantir que no hi hagi duplicitats de serveis". Es farà una prova fins al proper mes de desembre.

Caram explica que aquest curs han posat en marxa dos projectes importants gràcies a la seva inclusió en el programa Proinfància de La Caixa, per al qual s'està fent una recerca de les principals mancances de la ciutat per treballar en xarxa. Per exemple, infants que necessitin un logopeda. El que ja s'ha fet gràcies a aquest programa són unes estades al Club Tennis Manresa per a una quarantena de nens, i s'estan omplint motxilles donades per La Caixa amb material escolar que els porta la gent (aquesta setmana encara se'n pot aportar, al número 181 de la carretera de Vic).