El bisbat de Vic s'ha sumat a la petició que va fer diumenge passat el papa Francesc per tal que totes les parròquies i monestirs europeus acullin una família de refugiats. En concret, el bisbe proposa que "cada parròquia estudiï la possibilitat d'acollir almenys una família que hagi hagut de fugir del seu país".

Romà Casanova insta que l'acolliment als refugiats es porti a terme "sense fer cap distinció respecte de la nació o religió de cada un dels necessitats". Així mateix, encomana a Càritas Diocesana "la tasca de coordinar i acompanyar aquesta acció", i apunta que aquesta entitat d'acció social de l'Església, "amb total disponibilitat, ja ha entomat aquest encàrrec i ha iniciat el treball corresponent per encarar aquest repte".

El bisbe de Vic demana als cristians de totes les parròquies que "cerquin maneres per posar en pràctica, amb fets concrets, el manament del l'amor". Alhora, també demana "créixer en generositat per atendre aquestes noves necessitats que es presenten de manera tan urgent així que calgui".

Agraïment de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Manresa va voler agrair ahir a la tarda "les mostres de solidaritat que la ciutadania està manifestant vers la situació de les persones que estan patint el drama del conflicte a Síria" i va anunciar que prendrà mesures "per poder acollir-los en coordinació amb els organismes especialitzats en cooperació internacional i el Consell Municipal de Solidaritat". Alhora, va dir que facilitarà "la coordinació entre els grups municipals per poder acordar una moció de suport al ple municipal, recollint la voluntat de la societat catalana per construir relacions entre països que prioritzin els drets humans fonamentals".