Reacció del consistori davant el judici previst aquest matí que la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages ja va demanar que s'arxivi alhora que va anunciar una concentració de suport.

Els grups de l'Ajuntament presents a la Comissió informativa de Presidència celebrada abans d'ahir (CiU, ERC, CUP, PSC i Democràcia Municipal) sol·liciten "a totes les instàncies de l'administració de justícia l'arxivament del cas i la retirada dels càrrecs contra les persones denunciades". En concret, es tracta de quatre persones, pertanyents a dues famílies, que viuen en un bloc ocupat l'abril de 2014. El judici penal s'ha de celebrar aquest matí al jutjat penal número 3 de Manresa.

CiU, ERC, CUP, PSC i Democràcia Municipal van reclamar ahir la retirada dels càrrecs adduint motius diversos. Recorden que, "després d'un temps de negociacions amb l'Agència Catalana de l'Habitatge, aquesta acorda amb la Sareb cedir els pisos a habitatge social"; i que "l'Agència Catalana de l'Habitatge ja disposa de la documentació per regularitzar la situació de les famílies que viuen a l'immoble, amb la qual cosa la situació es troba en via d'una solució definitiva". Posen èmfasi, alhora, que "la mateixa Sareb s'ha retirat com a acusació particular en el cas i, malgrat això, la fiscalia manté la denúncia contra aquestes quatre persones".