Fins ara, i els estudiants que utilitzen el transport públic ho saben molt bé, els horaris del servei d'autocar que fa el viatge de Manresa a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Bellaterra, eren molt limitats. Un per anar a les 6.50 h i un per tornar cap a Manresa des de Bellaterra a les 14.50 h. A partir d'aquest dilluns, se n'hi afegiran tres més: dos per anar, a les 7.20 h i a les 13.35 h, i un tercer per tornar, a les 19.50 h.

Amb l'objectiu de millorar l'oferta de transport dels estudiants que es desplacen fins a la UAB, l'Ajuntament de Manresa i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya van anunciar ahir l'acord per ampliar els horaris del servei i, per tant, del nombre d'expedicions diàries, que s'iniciarà a partir d'aquest dilluns. A Manresa, tots els autobusos tenen parada tant a la plaça de Valldaura com a l'estació d'autobusos.

La voluntat d'ambdues administracions, segons han expressat, és que la millora doni resposta a les necessitats dels estudiants universitaris de Manresa i de la comarca que van a Bellaterra, i fomenti l'ús del transport públic.

L'ampliació de serveis es farà com a prova pilot al llarg d'aquest curs escolar i es confia que sigui adient a les necessitats de desplaçament dels estudiants de forma que el servei sigui àmpliament utilitzat i que es consolidi de cara als propers cursos.